header
Hulp bij conflict
Purperreigerstraat 42
2492 TD Den Haag
T 070-4447612
M 06-21574232

Mediation 

Mediation is een vorm van conflictoplossing door partijen zelf met de hulp van een mediator. Een mediator brengt de communicatie weer op gang en helpt partijen om een eigen oplossing te vinden. Hij of zij doet dat door het proces te sturen, maar niet de inhoud.

Partijen hebben zich vaak ingegraven in loopgraven en standpunten en willen geen gezichtsverlies lijden. De mediator helpt hen uit de loopgraven te komen door de –al dan niet gemeenschappelijke- belangen van partijen op te zoeken en te benoemen en de partijen te helpen uit het verleden te stappen en naar de toekomst te kijken. De mediation eindigt met het vastleggen van de afspraken in een overeenkomst.

Bij mediation zijn meer creatieve oplossingen mogelijk dan in een juridische procedure. Het onderhandelingspakket wordt verbreed waardoor er meer –en niet louter juridische- afspraken mogelijk zijn. Juridische procedures zijn lang en kosten veel geld. Een mediation duurt gemiddeld 3 tot 5 bijeenkomsten van maximaal 2 uur per bijeenkomst en kost relatief weinig. Een nadeel kan zijn dat (een van) de partijen zich niet houdt/-en aan de gemaakte afspraken

Ik heb biologie gestudeerd en kan goed waarnemen en analyseren. Ik gebruik dat in mijn mediations door goed te luisteren, ook tussen de regels door. Die informatie gebruik ik om partijen zelf aan het denken te zetten over wat er eigenlijk in het conflict aan de hand is. Ook stimuleer ik het denken van partijen gedurende het hele proces over oplossingen door het verleden zoveel mogelijk te laten rusten en de toekomst vrij baan te geven.

Als mediator ben ik een bron van hoop voor partijen en nieuwe mogelijkheden voor de oplossing van het conflict in de toekomst. En dat is wat beide partijen het liefste willen.

Ik heb veel aandacht en heb geen moeite om mij in beide partijen in te leven. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt.

Als mediator ben ik opgeleid door Merlijn, te Nuland. Daarna heb ik mij gespecialiseerd in arbeidsconflicten en conflicten tussen buren. Ik heb daartoe extra cursussen gevolgd. Tevens heb ik een cursus gevolgd op het gebied van conflicten met meerdere partijen. Ik heb tevens workshops gevolgd bij Larry Fong en Joep Choy. Daarnaast heb ik een opleiding gedaan als procesmanager bij de International Association for Organisational Development. Veel technieken en aanpakken die ik daar heb geleerd, gebruik ik in mijn mediations. Ik ben NMI-geregistreerd en gecertificeerd mediator. Ik heb de toets juridische aspecten van mediation met goed gevolg afgelegd, zodat ik niet in juridische valkuilen stap en mij houd aan de juridische regels van het vak. Ik ben master practiononer NLP (Neuro Linguistisch Programmeren).

Maar: elk conflict of ruzie is bij mij in goede handen.